Cofano Software Solutions wint Innovatie Award 2015

SLIEDRECHT Voor de tweede keer is woensdag de Innovatie Award uitgereikt. Winnaar is Cofano Software Solutions uit Sliedrecht. Jan Peter Balkenende reikte de Innovatie Award uit tijdens een feestelijk diner in het Postillion Hotel Dordrecht. De genomineerden voor de Innovatie Award 2015 waren naast de winnaar Danser Group (Sliedrecht) en Livable (Rotterdam).

Het college van burgemeester en wethouders in Sliedrecht is erg trots dat een Sliedrechts bedrijf in de prijzen is gevallen. Hans Tanis, wethouder economie: ,,We hebben heel veel parels van bedrijven in Sliedrecht. Het is mooi om te zien dat dit binnen de Drechtsteden wordt opgemerkt en dat dit is bekroond met een nominatie voor Danser Group en een prachtig award voor Cofano Software Solutions."

Voorafgaand aan de uitreiking van de Innovatie Award 2015 presenteerden Jan Peter Balkenende, wethouder Richard Korteland van de gemeente Papendrecht en moderator Wim de Leur de resultaten van de workshops die zijn gehouden tijdens het congres Aerospace meets Maritime op 28 mei in Dordrecht.

NexTech Scholarship reikte vijf studiebeurzen uit aan talentvolle leerlingen die voor techniek kiezen in hun vervolgopleiding. De studiebeurzen voor vier jaar gingen naar Matti Dreef, Ravi Ramautar, Dolf Verheul, Erik Glijnis en Martijn van Essen. De Innovatie Award MBO 2015 van het da Vinci college was voor Nathalie Beljaars. Deze prijs werd uitgereikt door burgemeester Brok van de gemeente Dordrecht. Op initiatief van Deltametaal / Metalent werd tot slot Dieseko in het zonnetje gezet vanwege een succesvolle stageplaats voor Rens de Jong bij dit Sliedrechtse bedrijf.

De Innovatie Award is een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd voor innovatieve regionale producten, diensten en samenwerkingsverbanden. Innovaties kunnen zowel technologisch als niet-technologisch van aard zijn. De Innovatie Award wordt georganiseerd door Stichting Ondernemersprijzen Nederland. Zie ook: www.innovatieawarddrechtsteden.nl