• Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

College: toch geen sportbedrijf voor Lockhorst starten

SLIEDRECHT De exploitatie van bronbad de Lockhorst komt vanaf volgend jaar toch in handen van een externe partij. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. Eerder zag het college het starten van een eigen sportbedrijf als de beste optie, maar daar komt het nu van op terug.

,,Op basis van de huidige stukken en de lopende ontwikkelingen zijn we van mening dat we onvoldoende zicht hebben op de risico's voor de oprichting van een sportbedrijf", schrijft het college van b en w. ,,Exploitatie door een marktpartij biedt continuïteit, de minste financiële risico's en goede kennis en expertise." In de aanbesteding worden de brasserie, het zalencentrum en de verenigingsruimte van zwemvereniging DWF niet meegenomen. De gemeente verhuurt deze ruimten aan de huidige gebruikers. Het contract met Optisport, de huidige exploitant, loopt eind dit jaar af.

Ondertussen loopt de klandizie bij het zwembad al jaren terug. Volgens cijfers van de gemeente waren er in 2011 nog ruim 236000 bezoekers, het afgelopen jaar bleef het bezoekersaantal steken op ruim 189000. Ondertussen liepen de ticketprijzen in diezelfde periode gestaag op. ,,Bronbad De Lockhorst is inmiddels 23 jaar oud en is daarmee een van de oudste zwembaden in de omgeving. Direct omliggende gemeenten hebben in de laatste vijf jaar of nieuw gebouwd of volledig gerenoveerd. Hiermee is de concurrentie voor de Lockhorst toegenomen", verklaart de gemeente de teruglopende belangstelling. Ook zijn er meer mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding, aldus het college. ,,Deze trend wordt door de exploitant landelijk gesignaleerd." Ze reageert op vragen van de SGP-ChristenUnie die haar zorgen uitte over de staat van het zwembad. Uit de beantwoording blijkt ook dat het bubbelbad en het stoombad voor het doelgroepenbad op dit moment niet gebruikt kunnen worden. Het stoombad wordt binnen het eerste kwartaal nog afgerond en brengt voor de gemeente een rekening van ongeveer 6000 euro met zich mee. Het bubbelbad is aangesloten op de pompinstallatie van het recreatie –en wedstrijdbad. Het onderhoud daarvan staat voor eind april/begin mei gepland. Overigens is er geen gevaar voor de veiligheid aanwezig. Ook geeft het college aan dat er op korte termijn geen faciliteiten afgesloten worden vanwege onvoldoende onderhoud.