• TimPhoto
  • TimPhoto

Concert Urker Mans Formatie in Sliedrecht

SLIEDRECHT De Urker MANS Formatie komt woensdag 22 augustus naar Sliedrecht voor een concert in de Grote Kerk. Het repertoire bestaat uit liederen rondom het thema Op reis. Te denken valt aan liederen als: 'Is uw paspoort getekend, Get on Board en Coming home.' het concert begint om 19.30 uur. De toegang bedraagt 17,50 euro. Online en bij reservering kost een kaartje 16 euro. Kinderen tot en met 11 jaar betalen 5 euro entree en wie een ANBO/KBO/PCOB-lidmaatschapspas heeft betaalt 13 euro.

Daarnaast is het een reislustige groep. Niet alleen binnen Nederland reizen ze vele kilometers voor hun concerten maar ook in Canada waar zij dit jaar een tweede tournee maken. Op het programma staan ook bekende klassieke werken zoals 'Sanctus' van Verhey, 'Hallelujah' van Händel en 'Landerkennung' van Grieg. Pieter Baarssen zingt een beeldschone solo en vormt een duo met Albert de Borst in het lied 'De Familieboom.' De getalenteerde musicus Mark Brandwijk begeleidt de zangers en speelt twee improvisaties op het orgel en de vleugel. Drie van de zangers bespelen, naast hun zang, een taragot, een blokfluit en een altviool wat het programma een extra dimensie geeft.

Een concert van de Urker MANS Formatie staat garant voor enkele uren ontspannen genieten van koor- en solozang en instrumentale muziek. Reserveren via www.martinmans.nl of via de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03. Voorverkoop van kaarten bij: De Vos Lezen en Wonen, Thorbeckelaan 19, Sliedrecht.

De zanggroep is in 2012 met haar optredens begonnen. Een serie zomer- en kerstconcerten maakt elk jaar deel uit van het programma. De zomeravonden zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De luisteraars worden aan het einde nog meer bij het optreden betrokken en uitgenodigd om op het podium mee te zingen. De zangers hebben veel podiumervaring en zijn semiprofessioneel of professioneel. De solo's van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. Vorige zomer traden ze op in Canada waar ze een goede indruk hebben achter gelaten. In het najaar gaan zij op hun tweede tournee waar zij en de Canadese luisteraars zich erg op verheugen.

Deze zomer is een nieuw verzamelalbum van de pers gerold: Op reis. Titels van de geliefde cd 'Kracht' maken hier onder andere deel van uit. Daarnaast staan de cd 'Morgen' en de unieke DVD 'Geloof, hoop en liefde' in de belangstelling. Hierop zingen de zangers hun solo's en geven ze een interview. De beelden zijn gemaakt in het Zuiderzeemuseum.