Contracten getekend voor ontwikkeling kruispunt A15/Ouverture

SLIEDRECHT De gemeente Sliedrecht en Gebr. Van Kessel Wegenbouw BV hebben woensdag de contracten voor realisatie van het nieuwe kruispunt A15/Ouverture ondertekend. Dat is het resultaat van de aanbestedingsprocedure die de afgelopen maanden is doorlopen. Daarmee wordt een belangrijke volgende stap gezet in dit project, wat moet leiden tot een veilig en toekomstbestendig kruispunt. De eerdere planning blijft ongewijzigd: uiterlijk in december 2015 gaat de spa in de grond en uiterlijk half april 2016 wordt het nieuwe kruispunt opgeleverd.

Ook de eerder genoemde kostenraming van ongeveer 900.000 euro blijft gehandhaafd. Wethouder Theo den Braanker: ,,Het gaat om een belangrijke toegangsweg waar veel Sliedrechters, maar ook Papendrechters gebruik van maken. Iedereen is het erover eens dat hier zo snel mogelijk iets moet gebeuren. Ik ben dan ook blij dat we vandaag een belangrijke volgende stap kunnen zetten en dat we ook qua tijd en geld op schema blijven lopen."

Na ondertekening van de contracten gaat Gebr. Van Kessel Wegenbouw BV aan de slag met het maken van een definitief ontwerp. Ook worden de nodige vergunningen aangevraagd en wordt bekeken welke tijdelijke verkeersmaatregelen nodig zijn. De eerste zichtbare werkzaamheden staan gepland voor december 2015. Uiterlijk half april 2016 wordt het nieuwe kruispunt opgeleverd.