• The Moonshine
  • The Moonshine

Copperhead County op Blues & Zo! afterparty

SLIEDRECHT Het lijkt niemand te zijn ontgaan dat 20 april een zeer bijzondere dag gaat worden in The Moonshine. Vanaf 16.00 uur is het volle bak live muziek met maar liefst zes acts van top niveau tijdens het Blues Zo! Indoor Festival, en of dat nog niet genoeg is komt daar gewoon nog een zevende bij tijdens de aansluitende officiële afterparty met Copperheid County.

Na een reis van de Mississippi blues naar de bluesrock via diverse stijlen die er tussen zitten is het tijd voor een heerlijk portie onvervalste southern rock. Dit genre ontstond eind '60's in de Zuidelijke staten van Amerika uit de blues, country, rock 'n roll en zelfs honky-tonk. Hoewel de werkelijke oorsprong niet bekend is wordt met name The Allman Brothers Band gezien als eerste echte southern rock band. Ook klinkende namen als Lynyrd Skynyrd en ZZ Top hebben een prominente plaats in de historie van het genre waarvan ook invloeden te bespeuren zijn in nummers van onder andere CCR, The Rolling Stones, The Black Crowes en Kings of Leon.

Copperhead County is een van de weinige bands in Nederland die zich volledig toelegt op southern rock. De band werd nog niet zo lang geleden opgericht door een viertal gepassioneerde liefhebbers en werd later compleet gemaakt met de toetreding van frontman Corvin Silvester. Geïnspireerd door onder andere Blackberry Smoke, The Outlaws en vele anderen brengt de band zijn footstomping and beer raising tunes.

De eerste set van de afterparty begint om 22.00 uur. Het terras is geopend vanaf 14.00 uur en het festival begint om 16.00 uur. Entree is gratis.