• Overeenkomst Creatief Centrum Sliedrecht, Gemeente Sliedrecht

    Richard van Hoek

Creatief Centrum Sliedrecht huurt deel voormalige Bleyburghschool

SLIEDRECHT Creatief Centrum Sliedrecht gaat een gedeelte van de voormalige Bleyburghschool aan de Maaslaan huren. In aanwezigheid van wethouder Len van Rekom ondertekende het bestuur van de Stichting Creatief Centrum Sliedrecht, waaronder initiatiefnemer Johan Huijzer, woensdagmiddag de huurovereenkomst op het gemeentekantoor. De overeenkomst loopt tot en met 31 december 2018.

Vorig jaar februari klopte Huijzer bij de gemeente aan met de vraag of een deel van de leegstaande voormalige Bleyburghschool gebruikt kon worden door kunstenaars uit Sliedrecht. Hij richtte hiervoor de Stichting Creatief Centrum Sliedrecht op. Daarna volgden diverse gesprekken met de gemeente. Wethouder Len van Rekom: ,,Als college van B&W stimuleren we inwoners om zelf met initiatieven te komen die Sliedrecht mooier maken. We waarderen het daarom zeer dat Johan Huijzer deze stap genomen heeft en kunstenaars heeft verzameld voor het Creatief Centrum Sliedrecht. Nu de voormalige Bleyburghschool leeg staat en er vooralsnog geen nieuwe bestemming voor is, maken we dit initiatief graag mogelijk door ruimte te verhuren."

Johan Huijzer is blij met de geboden kans: ,,Een laagdrempelige ontmoetingsplek voor de gehele gemeenschap van ons baggerdurp. Voor jong en oud. Waar niets moet en alles mag. Het Creatief Centrum is juist ook voor mensen met een krappe beurs, om bijvoorbeeld workshops te volgen". Johan vervolgt: ,,Het duurde lang voordat spijkers met koppen geslagen konden worden. Als leek duurt het even voordat je erachter bent waar je precies moet zijn. Maar nu kunnen we aan de slag."

Het Creatief Centrum Sliedrecht wordt niet de enige huurder van het pand aan de Maaslaan. Ook vechtsportvereniging Budokai Wor huurt een gedeelte. Met deze huurders is de gehele voormalige Bleyburghschool verhuurd tot 31 december 2018.

De gemeente Sliedrecht maakt initiatieven van inwoners en bedrijven graag mogelijk als dit bijdraagt aan een mooier Sliedrecht. Op de website www.sliedrecht.nl/grootindoen staan inspirerende voorbeelden en kunnen nieuwe initiatieven worden ingediend.