Cursus voor schoolgidsen bij Biesbosch

DORDRECHT Nationaal Park De Biesbosch biedt vanaf 22 maart een speciale cursus van zes dagdelen voor vrijwilligers die als schoolgids excursies willen begeleiden vanuit Dordrecht en Werkendam.

Nationaal Park De Biesbosch is op zoek naar vrijwilligers voor het begeleiden van schoolexcursies in de Biesbosch vanuit Biesboschcentrum Dordrecht en Biesbosch MuseumEiland Werkendam. Schoolgidsen begeleiden educatieve programma's voor voornamelijk basisonderwijs in het gebied rondom de beide bezoekerscentra.

De vrijwilligers worden opgeleid tijdens een speciale Biesbosch schoolgidsencursus, die 22 maart van start gaat. Na afloop van de cursus volgen de deelnemers een aanvullend stagetraject onder leiding van een ervaring schoolgids, waarna ze als zelfstandig schoolgids met groepen kinderen op pad gaan in de Biesbosch. De kosten voor deelname aan de cursus bedragen €60,00.

Het Nationaal Park zoekt enthousiaste mensen met belangstelling voor de natuur, die goed met kinderen kunnen omgaan, overdag beschikbaar zijn, het leuk vinden hun enthousiasme voor de natuur te delen en de kinderen een unieke ervaring in de Biesboschnatuur willen laten beleven. Aanmelden voor de cursus kan via een e-mail aan educatie.biesbosch@dordrecht.nl, met daarin persoonlijke gegevens, leeftijd, ervaring met kinderen en motivatie.

Op dinsdag 1 maart wordt een informatieve bijeenkomst georganiseerd over de cursus en het schoolgidsenwerk. Belangstellenden zijn van harte welkom van 10.00 tot 12.00 uur in Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2 in Werkendam. Aanmelden voor de bijeenkomst is verplicht via bovengenoemd e-mailadres.