• 17-02-2019: Volleybal: Sliedrecht Sport v Apollo 8: ZwolleFinale Nationale Beker Volleybal Seizoen 2018-2019L-R Carlijn Ghijssen - Jans (10) of Sliedrecht Sport

    Pim Waslander

Dames delven onderspit tegen Sneek

SLIEDRECHT Terwijl het thuispubliek stil stond bij het plotse overlijden van Wim van Mourik, speelden de volleybaldames zaterdag in het hoge noorden tegen aartsrivaal VC Sneek. Ondanks een 0-2 voorsprong in sets en matchpoints in de derde en laatste set, moest de winst in Friesland achtergelaten worden: 3-2.

Het zou zo maar kunnen dat de wedstrijd van zaterdagavond de voorbode was van de finale van de play-offs om het landskampioenschap. Na het verrassende verlies van Eurosped vorige week, was dit nummer 1 tegen nummer 2. En die laatste won.

De dames kwamen nog wel knap op voorsprong (19-25 en 22-25) en een uitoverwinning leek in de maak. In de cruciale derde doorgang was het echter de thuisploeg die nipt het verschil wist te maken: 25-23 (na drie matchpoints voor Sliedrecht Sport). Ook de vierde set werd een prooi voor de Sneeksen, waarna het in de vijfde set gelijk op ging. Sliedrecht kreeg op 13-14 de eerste kans om het pleit te beslechten. Dat lukte niet, waarop Sneek wel hun eerste wedstrijdpunt wisten te verzilveren: 16-14 en 3-2. Hierdoor nadert Sneek Sliedrecht tot op één punt in de stand van de Kampioenspoule.

Woensdag volgt de thuiswedstrijd tegen Eurosped: 19.30 uur in De Basis.