• Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Danser mag naar gemeentekantoor

SLIEDRECHT De Sliedrechtse gemeenteraad legt de verhuizing van containervervoerbedrijf Danser Group BV naar de derde verdieping van het gemeentekantoor geen strobreed in de weg. Wel plaatste met name oppositiepartij D66 dinsdagavond enkele kritische kanttekeningen.

door André van der Vlerk

Het Zwitserse bedrijf moet het huidige onderkomen in de Middeldiepstraat vanwege groei verlaten. In overleg met de gemeente kwam de derde etage van het gemeentekantoor in beeld. Die staat momenteel leeg vanwege de verhuizing van enkele gemeentelijke diensten naar het Bonkelaarhuis.

Er was de gemeente veel aan gelegen om het bedrijf in de maritieme sector voor Sliedrecht te behouden. D66-voorman René de Munck kon deze geslaagde poging om veertig banen voor Sliedrecht te behouden, echter niet rijmen met het vertrek van onder andere IKEA, Krohne Altometer en supermarktbedrijf Boon. Wethouder Hans Tanis (SGP/ChristenUnie) zei hierop dat hij en oud-wethouder Van Rekom destijds veel hadden gedaan om Boon in Sliedrecht te houden.

Ook zette De Munck vraagtekens bij de hoogte van de huur die Danser aan de gemeente gaat betalen. Uit onderzoek van zijn partij zou blijken dat een bedrijf voor slechts de helft van de oppervlakte van De Reling ongeveer hetzelfde kwijt is op De Kubus, volgens De Munck géén A-locatie. Tanis bestreed dit. ,,De kosten die Danser gaat betalen voor energie en huur zijn marktconform."

Tanis verzekerde de raad dat de receptie de extra bezoekersstroom makkelijk aan moet kunnen – dagelijks melden zich maximaal vijf bezoekers voor het Zwiterse bedrijf. Om zich in te dekken tegen een toekomstig vertrek van Danser, bijvoorbeeld als gevolg van tegenvallende bedrijfsresultaten, liet de gemeente een kredietwaardigheidstoets doen. Ook moet Danser een waarborgsom betalen. Voor het pand komt overigens een extra vlaggenmast waaraan een vlag komt te hangen waarop het logo met de Zwitserse vlag verwerkt zit.

De Reling wordt binnenkort voor 265.000 euro verbouwd. Een extra bedrag van 123.000 euro wordt uitgetrokken voor de vervanging van afgeschreven kantoormeubilair.