• De nieuwe naam en logo van de Kledingbank zijn door de wethouder vrijgegeven: KLEDINGENZO.

    Jan Wieman

De Kledingbank heet voortaan KLEDINGENZO

SLIEDRECHT Wethouder Hanny Visser - Schlieker moest zaterdag 10 maart weer eens vroeg uit de veren, nu niet speciaal voor NL Doet, maar om de nieuwe naam en het nieuwe logo van de Kledingbank Sliedrecht te onthullen. De Kledingbank gaat vanaf nu 'KLEDINGENZO' heten, heeft een nieuw logo en krijgt voor iedereen ruimere openingstijden.

door Jan Wieman

Samen met secretaris Gerda de Jong van de Kledingbank liet de wethouder het nieuwe logo op de kledingcontainer het licht zien. Direct daarna wierp zij ook nog een zak kleding in de container met de woorden: "niets meer weggooien, alles naar de kledingbank." Vervolgens stroomden de mensen de winkel binnen, armen en winkelcontainertjes vol kleding werden uitgezocht, het was ook nog eens uitverkoop die zaterdag. De pashokjes waren voortdurend bezet. Iedereen mocht zoveel kopen en daarna meenemen als men wilde. De opbrengst van de uitverkoop ( € 968,55), een geweldig bedrag als je rekening houdt met de prijzen die gevraagd worden, was zoals altijd bestemd voor de Voedselbank.

Klanten van de Voedselbank Sliedrecht en van voedselbanken uit de regio kunnen elk half jaar gratis kledingpassen ophalen voor elk gezinslid. Met deze pas kan men voor ieder gezinslid vijftien kledingstukken uitzoeken + een jas + een paar schoenen.

In de zomer van 2017 heeft de gemeente Sliedrecht in overleg met de Kledingbank besloten dat zij, aan alle huishoudens in Sliedrecht die een bijstandsuitkering ontvangen, een brief zullen zenden dat ook zij een gratis kledingpas kunnen halen bij de Kledingbank. Dit betekent dat er nu per seizoen aan 150 huishoudens gratis kledingpassen worden uitgereikt, dit is voor 450 personen kleding.

De Kledingbank is ook toegankelijk voor mensen die niet afhankelijk zijn van een uitkering of beschikken over de gratis kledingpassen. Zij kunnen tijdens de openingstijden voor zeer schappelijke prijzen dames- heren- en kinderkleding kopen die in lange rekken is opgehangen. De kleding die verkocht wordt is altijd door de vrijwilligers van de kledingbank uitgezocht en gecontroleerd, het is goede gebruikte kleding die door mensen in kledingzakken in de containers bij de voedselbank in de Elzenhof is gestopt. Hergebruik van kleding is goed voor het milieu en voor de portemonnee, zeker voor die van hen waarvan die niet zo goed gevuld is. Kledingenzo zou graag meer kinderkleding ontvangen.

In de kledingbank zijn ook onderkleding, dekbedovertrekken, hand- en theedoeken, tassen, schoenen, laarzen, hoeden, servies, speelgoed, sieraden te vinden dus de toevoeging 'enzo' is erg op zijn plaats.

Het nieuwe logo, ontworpen door Miranda Peters, bestaat uit een oranje hart met een wit T-shirt erin.

De openingstijden van de Kledingbank 'KLEDINGENZO zijn: dinsdagmorgen 9.30-11.30 uur, donderdagmorgen 9.30 - 11.30 uur en donderdagavond van 18.30 - 20.00 uur. De Kledingbank is te vinden in hetzelfde pand als de Voedselbank, het adres is: Elzenhof 138.