'De voetbalkooi is van jullie, veel plezier ermee'

SLIEDRECHT Onder grote belangstelling is vanmiddag de nieuwe voetbalkooi aan de P.C. Hooftlaan geopend. Wethouder Hanny Visser verrichtte de handeling door het bord met de spelregels te onthullen. Ze hield het officiële gedeelte kort. ,,Ik ga hier niet uitgebreid speechen. Jullie hebben al lang genoeg op deze voetbalkooi moeten wachten. Nu is ie van jullie. Veel plezier ermee, maar houd je aan de regels."

Op het bord staan enkele do's-and-don'ts zoals speel samen, houd het netjes, behandel elkaar met respect, sluit niemand buiten en wees jezelf.

Na de woorden van de wethouder werden meteen wedstrijdjes gespeeld waarbij ook drie spelers van de selectie van vv Sliedrecht aanwezig waren. De organisatie van het toernooitje was is handen van SOJS. De gemeente trakteerde op schaafijs.

De nieuwe voetbalkooi naast De Stoep vervangt de kooi die vroeger bij de oude Karekietflat stond. Deze moest weg toen de flat werd gesloopt. De gemeenteraad dwong in 2013 bij het college af dat er nieuwe plek gezocht zou worden voor de voetbalkooi.