• huren.nl

De voordelen van een auto huren

In Nederland hebben veel mensen een auto. Deze autobezitters maken gezamenlijk miljarden kilometers. Maar het is niet altijd nodig om een auto te kopen. Je kunt namelijk prima een auto huren. Hoe zit dat precies en wat zijn dan de voordelen?

Auto huren

Een auto huren is gebruik maken van een auto van iemand anders, in ruil voor een vergoeding (huur). In de meeste gevallen gaat het om auto's van een verhuurbedrijf. Eventueel kun je een auto ook bij een particulier huren maar dat komt nauwelijks voor. Je kunt een huurauto van tevoren reserveren, vervolgens ophalen en rijden. In de meeste gevallen spreek je een bepaalde termijn af met de verhuurder. Op basis van de gemaakte kilometers en de tijd van gebruik wordt een bedrag afgesproken. Brandstof en boetes zitten daar niet bij in.

Korte periode

Stel je woont in het buitenland maar je bezoekt voor een korte periode je familie in de Alblasserwaard. Dan kun je prima een auto huren. Bijvoorbeeld op het vliegveld van Rotterdam of Schiphol. Vervolgens heb je in die korte tijd een auto tot je beschikking. Kopen kost je geld en gedoe. Bijvoorbeeld de verzekeringen en belastingen die je betaalt als je een auto koopt. Die kosten zijn veel hoger dan een huurbedrag voor een vergelijkbare auto.

Geen grote investering nodig

Daarnaast heb je meestal geen groot bedrag bij je voor een nieuwe auto. Dus als je een beetje leuke auto wilt, is kopen voor een korte periode niet nodig. Zeker als je maar even in Nederland bent, is een auto kopen duur. De waarde van een nieuwe auto daalt snel, al rijd je maar een paar weken rond. Ook als je hier woont en geen spaargeld hebt maar wel een stabiel inkomen, kun je een huurauto overwegen. Voor de langere termijn adviseren we een leaseconstructie.

Snel rijden

Het grote voordeel van een huurauto is dat je komt aanlopen en kort daarna kunt rijden. Zoals in het genoemde voorbeeld, je komt aan op het vliegveld en een half uur later rijd je zelf naar je familie. Je kunt de auto van tevoren al reserveren om tijd te winnen. Geen lange wachttijden of de kans dat je misgrijpt. Via bedrijven zoals huren.nl kun je overal adressen vinden waar je kunt huren.

Geen vast adres

Het voordeel van een verhuurder die op meerdere adressen is gevestigd, is dat je overal terecht kunt. Je huurt bijvoorbeeld in Sliedrecht een auto. Vervolgens lever je die in Groningen weer in. Je bent dan niet verplicht om de auto weer terug te brengen. Spreek dit dan wel tevoren af.

Recreatief rijden

Als je zelf een 'normale' middenklasser van een paar jaar oud rijdt, wil je misschien wel eens wat anders. Dan is het huren van een auto een uitkomst. Lekker met een cabrio over de dijk toeren, of richting het strand. Of een dagje een snelle en/of luxe auto huren voor een feestje of een uitje.

Een auto huren heeft veel voordelen. Zeker als je even voor een korte termijn een auto nodig is het ideaal. Ook kan het leuk zijn om je droomauto een dagje te besturen. Op de lange termijn zal in de meeste gevallen een auto kopen goedkoper zijn.