Deelnemers groepsaankoop zonnepanelen krijgen 19 procent korting

SLIEDRECHT Het resultaat van de veiling voor de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie is bekend. De veiling heeft een flinke korting opgeleverd voor alle deelnemers in Zuid-Holland. De uiteindelijke prijs van een zonnepanelensysteem is door de succesvolle veiling gemiddeld 19% lager dan de indicatieve marktprijzen. Sliedrechtse deelnemers krijgen een aanbod van Energiewacht, dat samenwerkt met Essent.

De groepsaankoop is gestart door Zuid-Hollandse gemeenten in samenwerking met het onafhankelijk consumentencollectief iChoosr. Voor deze vijfde keer dat de actie loopt, schreven zich 5.754 inwoners van Zuid-Holland in. Daarvan komen er 149 uit Sliedrecht. Deze deelnemers hebben inmiddels een aanbod gekregen van de leverancier voor een compleet zonnepanelensysteem tegen een scherpe prijs. Deelnemers hebben tot en met 12 januari de tijd om te beslissen of ze het aanbod accepteren.

De deelnemers aan de groepsaankoop worden in de gelegenheid gesteld om op woensdag 9 december van 19.00 tot 20.30 uur vragen te stellen en kennis te maken met de winnende leverancier. Locatie voor deze bijeenkomst is 'De Reling', Industrieweg 13. Deelnemers hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Aanmelden is nog mogelijk via http://www.SamenZonneEnergie.nl/energiewacht.

De inschrijving blijft voorlopig nog open, om zoveel mogelijk inwoners van Sliedrecht en Zuid-Holland de mogelijkheid te bieden van dit aanbod te profiteren. Nieuwe deelnemers ontvangen direct een aanbod van de winnende leverancier. Vrijblijvend inschrijven kan via www.SamenZonneEnergie.nl.

De scherpe prijs kan bij een groepsaankoop worden behaald door inkoopvoordeel van de leverancier, maar bovenal door logistiek voordeel. Doordat veel deelnemers uit dezelfde regio komen, kunnen de werkzaamheden efficiënt worden georganiseerd.

Uniek voor de vijfde groepsaankoop in Zuid-Holland is dat voor de eerste keer uit iedere gemeente inwoners deelnemen. Via eerdere groepsaankopen van SamenZonneEnergie zijn in de provincie al meer dan 50.000 zonnepanelen geplaatst. Gemeenten zetten dus via SamenZonneEnergie een grote stap in verduurzaming van de regio. Bovendien zullen de nieuwe zonnepaneleneigenaren de komende decennia aanzienlijk besparen op hun energierekening.