• Archief BDUmedia

Digisterker worden in Bibliotheek Sliedrecht

SLIEDRECHT Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of het doorgeven van een verhuizing: de overheid doet steeds meer via het internet. Voor wie niet heel handig is met computers en internet kan dat best lastig zijn. Daarom biedt de Bibliotheek AanZet de beginnerscursus Digisterker: Werken met de elektronische overheid in Bibliotheek Sliedrecht.

Deelnemers leren tijdens de cursus hoe ze digitaal informatie kunnen vinden en hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en gebruiken. Ook krijgen ze te zien wat de overheid allemaal al over iemand weet, zoals de opbouw van de AOW. De cursus Digisterker bestaat uit 4 lessen van 2,5 uur. De eerste les vindt plaats op dinsdag 2 mei van 10:00 -12:30 uur. De overige cursusdata zijn 9, 16 en 23 mei.

ACHTERGRONDINFORMATIE Voor de cursus Digisterker hebben de deelnemers al enige ervaring met computers en internet nodig. Ze gaan onder begeleiding aan de slag met oefeningen op een computer en krijgen een werkboek waarin alle behandelde stof stap voor stap staat uitgelegd. De cursus wordt niet afgesloten met een examen, maar deelnemers krijgen wel een certificaat van deelname.

Deelname is €15,- per persoon voor de gehele cursus. Aanmelden en meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl