• 11-3-2016, zwijndrecht, bezoek aan bolidt, roneis wegens viering tien jaar drechtsteden
    foto rob kamminga

Drechtsteden viert tienjarig bestaan

ZWIJNDRECHT Met een speciale Drechtstedendag voor de Commissaris van de Koning Europarlementariërs, Eerste en Tweede Kamerleden, een vertegenwoordiging van het bestuur van de provincie Zuid-Holland en met veel bedrijven organisaties en maatschappelijke instellingen uit de regio Drechtsteden, vierde het samenwerkingsverband vrijdag haar tienjarig bestaan.

,,De Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden is duidelijk een samenwerking die goed op weg is en zich bovendien voortdurend blijft aanpassen aan actuele ontwikkelingen in de maatschappij", zei voorzitter van het Drechtstedenbestuur Arno Brok tijdens de viering. ,,De Drechtsteden is een bestuursmodel met bijzondere aandacht voor de democratische legitimiteit en de directe invloed van raadsleden via de Drechtraad op de regio-agenda."

Dinsdag 8 maart 2016 bestond gemeenschappelijke regeling Drechtsteden precies tien jaar. Op 8 maart 2006 ging de samenwerking tussen Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht Sliedrecht en Zwijndrecht in de huidige intensieve vorm van start. Binnenkort zal ook Hardinxveld-Giessendam toetreden. Samen hebben de Drechtsteden dan ruim 288.000 inwoners.