Drechtstedendinsdag 7 februari in Alblasserdam

ALBLASSERDAM In Cultureel centrum Landvast in Alblasserdam vindt 7 februari weer een Drechtstedendinsdag plaats. Tien keer per jaar vergaderen de Drechtraadsleden over de regio. Dit wordt Drechtstedendinsdag genoemd.

Deze Drechtstedendinsdag begint met een themabijeenkomst van 17.00 tot 18.00 uur waarin de film 'Tomorrow' en de regionale film 'Drechtsteden Tomorrow' worden getoond. Deze films laten zien welke beweging er wereldwijd gaande is en hoe mooi lokale initiatieven zijn. De film 'Tomorrow' heeft diverse internationale prijzen gewonnen. Om 18.00 uur begint het eerste deel van de vergadering van de Drechtraad. Om 18.30 uur is de gezamenlijke maaltijd.

Na het fractieoverleg starten we om 20.10 uur met twee Carrousels: Bestuur en Middelen en Sociaal. De Carrousel Bestuur en Middelen heeft een opiniërende bespreking over de geactualiseerde begroting 2017 GRD. De Carrousel Sociaal heeft een informerende bespreking over de Kostendelersnorm. Na deze Carrousels is het tweede deel van de Drechtraadsvergadering. De verwachting is dat dit uiterlijk 21.00 uur is. Meer informatie op www.drechtraad.nl.