• Ook dit jaar begint Koningsdag traditiegetrouw met de aubade.

    Romy den Otter

Een feestelijke Koningsdag in Sliedrecht

SLIEDRECHT Oranjevereniging Sliedrecht heeft er dit jaar weer alles aan gedaan om een mooi programma samen te stellen. Er is voor jong en oud van alles te beleven. De festiviteiten beginnen op vrijdagavond 26 april met de Oranjenacht in Muziekcafé Candlelight met optredens van Danny Froger en Peter Beense. Aanvang 20:00 uur.

,,De Kindervrijmarkt wordt traditiegetrouw op het Dr. Langeveldplein en in de omliggende straten gehouden. Het inrichten van de verkoopplek is vanaf 05.00 uur toegestaan. Na 06.00 uur is de vrijmarkt om veiligheidsredenen niet meer toegankelijk voor auto's. Omwonenden wordt vriendelijk verzocht om hun auto tijdig op een andere locatie te parkeren. De verkoop van commerciële goederen en niet verpakte etenswaren is niet toegestaan. Het verkopen van verpakte etenswaren voor bijvoorbeeld een goed doel is alleen toegestaan na toestemming van de Oranjevereniging.

Om 09:00 uur vertrekken de muziekkorpsen en de kleuters gezamenlijk vanaf het Burg. Winklerplein. Zij lopen onder begeleiding van de politie via de Rembrandtlaan en de Stationsweg naar het gemeentehuis. Daar wordt Koningsdag 2019 geopend door Henk Lammers, voorzitter van de Oranjevereniging Sliedrecht. Vervolgens wordt de vlag gehesen en houdt burgemeester Bram van Hemmen een toespraak. De plechtigheid wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus. Het muziekkorps Wilhelmus verzorgt aansluitend een uitvoering. Muziekvereniging Crescendo en het kinderkoor brengen daarna nog enkele liedjes ten gehore. Vanaf 10:00 uur kan worden genoten van een optreden van de streetdancers van Synergos. Na de aubade worden er van 10:00-10:30, 11:00-11:30 en 12:00-12:30 uur Meets & Greets gehouden met Fien en Teun van de Avonturenboerderij. Ook dit jaar wordt er weer een Koningsloop georganiseerd door Van Dijk Verzekeringen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voorwaarde is wel dat alle deelnemers in het oranje gekleed zijn. Huldiging om 12:00 uur. Op het Dr. Langeveldplein is van 12:00 tot 16:30 uur van alles te doen. De Foodstreet is wegens succes geprolongeerd. Natuurlijk is er ook ruimte voor muziek met DJ Carlo, Whisigar, Trio Roept u maar! en The Bleaks. Zie www.ovsliedrecht.nl.