• Ria Scholten

Een geweldig meezingfestijn

SLIEDRECHT Op het terrein van v.v. Sliedrecht aan de Sportlaan vindt zaterdagavond 17 september de vierde editie van het 'Muziekfestival Sliedrecht' plaats. Het evenement wordt georganiseerd door Muziekcafé Candlelight en de voetbalvereniging en belooft dit jaar weer een spektakelstuk te worden.

,,We richten ons op een breed publiek in de leeftijd van 16 tot 60 jaar, maar jongere en oudere bezoekers zijn ook van harte welkom", vertellen de medeorganisatoren Robin en Dennis Speksnijder. ,,Het Muziekfestival is een must voor iedereen die de muziek van Nederlandse bodem een warm hart toedraagt. We zijn er wederom in geslaagd om een aantal bekende namen te contracteren, waaronder André Hazes Jr. Daarnaast kunnen de bezoekers genieten van optredens van een drietal andere toppers: Henk Dissel, Ronny Ruysdael en Pascal Redeker."

André van Dijk, bestuurslid Algemene Zaken bij de voetbalvereniging, vertelt in het kort iets over de deelnemende artiesten. ,,Henk Dissel is recent verkozen tot de populairste feestzanger van ons land. Met hits als Stap voor stap, Een bom en Een lange nacht is hij niet meer weg te denken uit het feestcircuit. Ronnie Ruysdaal is de voormalige zanger van het legendarische feestband De Sjonnies. Hij heeft zijn carrière solo voortgezet, maar zorgt nog steeds voor de ouderwets gezellige sfeer die zo kenmerkend was voor de optredens van De Sjonnies. Hij voorziet zijn decor van de gebruikelijke gadgets als vlaggetjes, ansichtkaarten, klepjes en andere rariteiten en geniet van de interactie met het publiek. Feestzanger & gangmaker Pascal Redeker is onder andere bekend van de hits Dansen tot de zon opkomt en Kijk om je heen. In 2012 werd hij uitgeroepen tot populairste partyartiest van dat jaar. Hij haalde ook de finale van het SBS programma Bloed, Zweet en Tranen. De plaatselijke DJ's Robin-S en Bas-Jan Munten, de keeper van ons eerste elftal, zorgen tussen de optredens door voor de nodige sfeer."

André, Dennis en Robin zijn erg blij met de steun van de sponsors Today Jeans, Van Es Glas & Verf, Impuls Publiciteit, Reclamebureau Thoka, Van Dijk Verzekeringen, Baggerbedrijf Boer, Reno Autoservice, J. van Heteren Kalkzandsteen, Drinkwaard Motoren, De Jong's Pijpleidingfabriek, Maat Caravans, Woodtrend.nl en Boveko Bedrijfsassurantiën. Ook over de wederzijdse samenwerking hebben zij niets te klagen. André: ,,Onze voetbalvereniging en de familie Speksnijder onderhouden al jaren een prima relatie en daar zijn we erg blij mee."

Op het terrein is plaats voor 600 bezoekers. Toegangskaarten kosten in de voorverkoop 15 euro. Ze zijn verkrijgbaar bij Muziekcafé Candlelight en v.v. Sliedrecht en op de Kerkbuurt bij Today Jeans en Grand Café Spek & Bonen. Wie aan de deur een kaartje koopt betaalt 18 euro. E-tickets kunnen worden besteld via de website www.muziekfestivalsliedrecht.nl. De deuren gaan zaterdagavond om 19.00 uur open. Het feest begint om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Aansluitend is er een afterparty in Muziekcafé Candlelight.