Eerst paal Benedenveer vertraagd door bezwaar

SLIEDRECHT Het geduld van Sliedrecht Sport wordt mogelijk nog wat langer op de proef gesteld. Het is onzeker wanneer de eerste paal van sporthal Benedenveer de grond in kan. Met name het beroep van de eigenaar van de achterliggende boerderij zou voor verdere vertragingen kunnen zorgen.

De eerste stip op de horizon waar gemeente en Sliedrecht Sport op afkoersten, namelijk opening in september 2016, moest al snel bijgesteld worden. Dat had - naast procedures en onderhandelingen met de tennisclub - ook te maken met de drassige grond op Benedenveer. Om daarop te bouwen moet het terrein eerst 'voorbelast' worden zodat de grond kan inklinken. ,,Dat heeft tijd nodig", legt wethouder Len van Rekom. Hij zou dat proces graag zo snel mogelijk in gang willen zetten maar moet daarbij rekening houden met het beroep dat de boerderij heeft aangetekend bij Raad van State. De eigenaar probeert de bouw van de sporthal plus enkele woningen en/of (kleine) bedrijven in "zijn" achtertuin tegen te houden. Hij zet daarbij onder meer in op het gevaar van de hoogspanningsmasten. Deze week nog maakt de gemeente een inschatting van de kansen van dat beroep. Van Rekom wil namelijk toch op korte termijn met de voorbereidingen van de bouw starten, al vóór de uitspraak van de Raad van State binnen is, ,,want dat kan twee à drie maanden duren". Maar hij doet dat alleen als het risico dat alles stilgelegd moet worden heel klein is. ,,Ik ben daar overigens optimistisch over", aldus de portefeuillehouder.

Ook Cees Boer, voorzitter van Sliedrecht Sport, is positief. ,,Ik ga ervanuit dat in april de eerste paal de grond in kan en dat we in het voorjaar van 2017 de hal kunnen openen. Het zaalseizoen is dan weliswaar achter de rug, maar we kunnen in ieder geval starten met de trainingen en de competitie op de beachvolleybalvelden buiten."