• Gert van Tent

Eerste event About Us geslaagd

SLIEDRECHT Na maanden van voorbereiding ging zondag 2 december de eerste editie van 'About Us' van start. Een nieuw event in Sliedrecht ontstaan vanuit het idee om iedereen een moment van bezinning te gunnen, even stilstaan in deze drukke wereld, ongeacht wat je achtergrond ook is. Door middel van actuele nieuws- en televisiefragmenten en muziek, afgewisseld met een spreker wordt elke keer een thema uitgelicht.

Dit eerste event had als thema 'What About Us? En vond plaats in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht. Spreker Arie de Rover legde eerst duidelijk uit wat het doel is van een event als About Us: een 'inspiratie-uur' en mensen laten nadenken over de maatschappij en hun plek daarin'. Zo'n 375 bezoekers vonden de weg naar het eerste event van About Us, een zeer goede opkomst.

Het team van About Us bestaat uit een groep vrijwilligers, allen met een andere achtergrond. Zoals de organisatie zelf zegt: ,,Het doel van 'About Us' is om de bezoekers een prikkelende boodschap mee te geven die ook na het event nog blijft hangen. Het belangrijkste is dat iedereen welkom is en zich welkom voelt, we willen vooral niet moraliseren en oordelen. Het is ook niet uitsluitend bedoeld als een evenement speciaal voor jongeren, écht iedereen is welkom."

De volgende editie van About Us zal zijn op 3 februari 2019 met als thema 'Lonely Paradise'. Voor meer informatie en het terugkijken van het event kan men terecht op www.about-us.nl.