• Archief BDUmedia

Eis: 18 maanden voor ontucht plegende Hardinxvelder

SLIEDRECHT/H'VELD-G'DAM De 40-jarige Hardinxvelder die meerdere keren ontuchtige handelingen verricht zou hebben, hoorde dinsdagmiddag in de Dordtse rechtbank 18 maanden cel tegen zich eisen. De verdachte zou in 2012 ontucht hebben gepleegd met een Hardinxvelds meisje en in 2015 met drie Sliedrechtse meisjes.

De aanleiding van zijn aanhouding was dat de verdachte in juli 2015 ontucht met een meisje zou hebben gepleegd in zwembad De Lockhorst in Sliedrecht. Het vriendinnetje van het meisje klapte uit de school en vertelde dat de verdachte ontuchtige handelingen bij het meisje had verricht. De verdachte ontkent hiervan een deel in de rechtszaak. ,,Het is moreel absoluut niet goed wat ik heb gedaan, maar het verhaal van het vriendinnetje is niet helemaal waar." Een tijdje na de aanhouding bleek dat soortgelijke handelingen in januari 2015 in hetzelfde zwembad bij twee andere meisjes van 9 en 10 jaar waren gebeurd. Naar aanleiding van deze incidenten kwam ook de zaak van 2012 aan het licht, waarbij de Hardinxvelder een vierde meisje zou hebben betast op haar slaapkamer terwijl haar ouders beneden waren. Dit hield het meisje, tot die tijd, drie jaar voor zich. De Hardinxvelder kwam bij hen over de vloer en zou later ook nog met het jonge meisje hebben afgesproken. Hoewel uit de verklaring van het slachtoffertje bleek dat de handelingen op dezelfde avond meerdere keren gebeurd zouden zijn, kan de verdachte zich dit niet herinneren. ,,Ik was, net als tijdens de andere gebeurtenissen, onder invloed. Mijn beleving van de nacht is troebel. Ik zocht de grenzen op."

De Hardinxvelder heeft geen eerder strafblad. Hij zat voor de zaak twee keer in voorlopige hechtenis, maar werd hiervoor na een paar dagen geschorst. Volgens hemzelf was hij tijdens alle handelingen mentaal niet in orde en was hij onder invloed van alcohol en drugs. Daarvoor is hij nu in behandeling. Op dit moment woont hij nog bij zijn moeder, maar binnen een paar maanden verhuist hij. ,,Verhuizen en zorgen dat de slachtoffers en hun ouders me niet meer tegenkomen voelt als het enige dat ik nog kan doen." De rechter noemt dat de verdachte tijdens de behandeling openheid van zaken zou geven en dat hij trouw is in zijn afspraken. De verdachte: ,,Ik begrijp de motieven nu beter. Ik ga me niet verdedigen, maar ik was in de war. Ik had verkeerde denkbeelden."

De officier van justitie is van mening dat er genoeg bewijs is voor de ten laste gelegde feiten. Ze gaat uit van de verklaringen van de meisjes en vindt dat de verdachte het vertrouwen van veel mensen heeft beschaamd. ,,Dit komt dicht bij iedereen: de veiligheid van meisjes in het zwembad is verstoord, maar het is notabene ook gebeurd in de eigen slaapkamer van één van de meisjes. Daarbij vind ik de pedofiele fascinatie voor meisjes omstreeks 10 jaar verontrustend", merkt de rechter op. Zij eist daarom een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk en een proeftijd van 5 jaar. Ook eist ze een toewijzing van de ingediende vordering van €600,- door één van de ouders.

De uitspraak vindt op dinsdag 21 maart om 13.00 uur plaats.