• Gemeente Sliedrecht

Enorme daling auto-inbraken

SLIEDRECHT In de eerste zeven maanden van dit jaar werd in Sliedrecht slechts bij 13 auto's ingebroken. In dezelfde periode vorig jaar ging het nog om 69 auto-inbraken. Dat zorgt voor een daling van liefst 81 procent.

Door Simon Fousert

De gemeente verklaart deze daling door de proef met inzet van chemisch DNA. Daarbij worden auto's en auto-onderdelen bewerkt met een doorzichtige vloeistof met een unieke DNA-code. Zo kan de politie de auto koppelen aan de rechtmatige eigenaar. Door het succes is het vanaf dit moment voor alle Sliedrechters mogelijk om een set met chemisch DNA aan te schaffen. Dit kost 15 euro, de rest wordt door de gemeente betaald. Er zijn 175 autokits beschikbaar. Daarbij geldt: op is op.Vorig jaar oktober ging de proef van start ten oosten van De Horst, Burgemeester van Hofwegensingel en Leeuweriksingel. 100 autokits werden toen verspreid.

Overigens nam het aantal inbraken in augustus en september weer toe. In die maanden was het 18 keer raak.

In vergelijking met andere delen van de regio en het land, doet Sliedrecht het goed. In Drechtsteden-Buiten daalde het aantal auto-inbraken met 47 procent, bij de politie-eenheid Rotterdam met 17 procent. Landelijk namen de auto-inbraken met 19 procent af.