• Peter Verheijen

Esther van Berkel terug bij Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT Esther van Berkel keert terug bij landskampioen Sliedrecht Sport. De passer-loper speelde al vierenhalf seizoen in de blauw-witte hoofdmacht en leverde daarin een belangrijke bijdrage aan het veroveren van drie landskampioenschappen, een Supercup en een Nationale Beker.


,,In mijn zoektocht om het aantal passer-lopers te complementeren kwam ik uit bij een zeer gretige Esther van Berkel", licht trainer-coach Vera Koenen toe. ,,Een ervaren, hardwerkende speelster die met haar kwaliteiten en leeftijd zorgt voor balans in de nieuwe selectie. Gelukkig is Sliedrecht te combineren met haar studie en co-schappen. Ik ben zeer verheugd met deze sterke aanvulling."


INVALLEN Van Berkel (27) begon op zesjarige leeftijd met volleybal en kwam uit voor Skunk, Saturnus, VVC, VC Weert, Nesselande en de selecties van Jeugd Oranje en Jong Oranje. In het seizoen 2010-2011 startte ze in Dames 1 van de huidige landskampioen. Ze veroverde met de 'baggeraars' de titel in 2012 en 2013 en vertrok in 2014 naar Stade Français in Parijs. Het seizoen erna kwam ze uit voor het Duitse Wiesbaden. Vervolgens legde zij zich toe op haar master geneeskunde en beachvolleybal. In 2016-2017 viel ze echter in de tweede helft van het seizoen in bij Sliedrecht Sport en hielp mee de derde landstitel van de Sliedrechters te veroveren.


WEERZIEN ,,Na het telefoontje van Vera was ik meteen enthousiast om weer bij Sliedrecht Sport te gaan spelen. De afgelopen twee jaar was het niet mogelijk om mijn studie met het zaalvolleybal te combineren. In het laatste jaar van mijn studie is die mogelijkheid er wel. Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan met dit nieuwe team en ook komend seizoen weer voor de triple te gaan! Ik kijk er naar uit om in de nieuwe sporthal te spelen en alle bekenden en trouwe supporters van Sliedrecht Sport weer terug te zien."
Esther van Berkel woont in Rotterdam en is student geneeskunde. In haar carrière kwam zij 17 keer uit voor Oranje.


OP EEN NA Met de komst van Van Berkel zijn de vier passer-lopers bekend. Naast haar zijn dat Esther Hullegie, Fleur Savelkoel en Christie Wolt. Daarnaast bestaat de selectie uit spelverdelers Ana Rekar en Sarah van Aalen, libero Florien Reesink en diagonalen Brechtje Kraaijvanger en Jolijn de Haan. Op de middenaanval zullen Carlijn Ghijssen-Jans en Demi Korevaar acteren. Alleen de derde middenaanvalster is nog niet bekend gemaakt.