• Expo kijkdozen Baggermuseum

    Richard van Hoek Fotografie
  • Expo kijkdozen Baggermuseum

    Richard van Hoek Fotografie

Expositie 'Strijd tegen het water, Nederland in kijkdozen' geopend

SLIEDRECHT De nieuwe expositie van het Nationaal Baggermuseum, 'Strijd tegen het water, Nederland in kijkdozen', werd woensdag 23 maart officieel geopend. De opening was tevens het startschot voor het jubileum van het Baggermuseum, dat veertig jaar geleden voor het eerst haar deuren opende.

De nieuwe expositie is een verzameling van kijkdozen, waarbij elke kijkdoos een verhaal over Nederland vertelt. "De leerlingen van Sliedrechtse basisscholen hebben hard gewerkt aan een speciale tentoonstelling, die vanaf donderdag 24 maart is te bewonderen", zegt conservator Conny Dirkzwager. "Met elkaar hebben de kinderen zich verdiept in het thema 'Strijd tegen het

water'. Ze geven daar op kleine schaal vorm aan door middel van kijkdozen. Wat ons aanspreekt is dat de leerlingen hun fantasiewereld tot leven brengen."

De expositie is tot en met zaterdag 7 mei te bewonderen. Het Baggermuseum is van dinsdag tot en met vrijdag geopend, van 14.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is men van 14.00 tot 17.00 uur welkom. Entree: 6 euro voor volwassen en 3 euro voor kinderen.