Filmdag Baggermuseum over windparken op zee

SLIEDRECHT Hoe worden windparken op zee gebouwd? Wat is ervoor nodig om de molens in zee te krijgen? En wat hebben baggeraars en waterbouwers te maken met windparken op zee? Op die vragen en meer vragen wordt zaterdag 13 februari antwoord gegeven in het Baggermuseum aan de hand van films.

De films laten hoe windparken op zee worden aangelegd. Van het bouwen van de fundering, het plaatsen van de zogenaamde monopiles, het maken van de turbines, tot het aanleggen van de kabels om de huishoudens op het land van stroom te voorzien. In ongeveer 2,5 uur worden de bezoekers uitgebreid geïnformeerd over de laatste stand van zaken over deze nieuwe werkzaamheden van de waterbouwers. Tegelijk is ook de tentoonstelling 'Offshore Wind, uitdaging op zee' te bekijken. Deze tijdelijke expositie is tot en met 12 maart te zien.

Zaterdag kunnen de bezoekers kiezen uit twee voorstellingen: de eerste begint om 11.00 uur en de tweede om 14.00 uur. Het exacte programma is te vinden op www.baggermuseum.nl. Veel films zijn in het Engels en daarom worden de films eerst toegelicht, voordat zij getoond worden.