Filmdag over sleepvaart in Baggermuseum

SLIEDRECHT Bij het Baggermuseum vindt komende zaterdag in samenwerking met het Nationaal Sleepvaartmuseum een filmdag over sleepvaart plaats.

Tijdens de dag, die duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur, kan worden gekozen uit twee voorstellingen: de eerste duurt van 11.00 tot 14.00 uur. In de lunchpauze is huisgemaakte soep en vers belegde broodjes verkrijgbaar in het Baggermuseum. De tweede voorstelling begint 14.10 uur en duurt tot 16.50 uur. Tussen de films door is er af en toe een koffiepauze.

Op de filmdag komen diverse aspecten van de zeesleepvaart aan bod. Zo zijn er films te zien over de hulpverlening in de jaren '60 van de vorige eeuw, de berging van schepen op zee en een bijzonder transport van een booreiland van Gorinchem naar Rotterdam. Maarten Helwig van het Nationaal Sleepvaartmuseum in Maassluis is aanwezig om vragen te beantwoorden over de sleepvaart.

Om een indruk te geven van de verschillende sleepboten toont Modelbouwvereniging Alblasserdam diverse scheepsmodellen. Als het weer het toelaat kunnen belangstellenden van 11.00 tot 14.30 uur deze radiografisch bestuurde schepen zien varen in het waterbassin van de BaggerPraktijkTuin

Het volledige programma van deze filmdag is te zien op www.baggermuseum.nl.