Filmdag over windparken op zee

SLIEDRECHT Altijd al willen weten hoe windparken op zee worden gebouwd? Wij zien alleen ranke witte palen met rotorbladen in de verte staan, maar wat ligt er onder de zeespiegel? En wat hebben de baggeraars en waterbouwers te maken met windparken op zee? Het antwoord vinden belangstellenden op de filmdag van het Nationaal Baggermuseum op 21 november.

Deze filmdag is een aanvulling op de tijdelijke expositie over windparken op zee getiteld 'Offshore Wind, uitdaging op zee', die nog tot 14 maart 2016 is te bezoeken. Aan de hand van diverse films wordt getoond hoe windparken op zee worden aangelegd. Van het bouwen van de fundering, het plaatsen van de zogenoemde monopiles, het maken van de turbines, tot het aanleggen van de kabels om mensen aan land van stroom te voorzien. In ongeveer twee en een half uur leren bezoekers over de laatste stand van zaken over deze tak van de waterbouwers.

Bezoekers kunnen kiezen uit twee voorstellingen: de eerste voorstelling begint om 11.00 uur en de tweede om 14.00 uur. Meer informatie via www.baggermuseum.nl.