Filmfestival over binnenvaart

SLIEDRECHT Zaterdag 30 mei is de binnenvaart het thema van het filmfestival in het Nationaal Baggermuseum. ,,Het vervoer over water is van groot belang voor de economie van Nederland en onmisbaar bij het transport van alle denkbare goederen waar we dagelijks van afhankelijk zijn. Vaarwegen en havens dienen onderhouden te worden door baggerbedrijven, vandaar de link tussen de binnenvaart en de wereld van waterbouw", licht Remco van de Ven van het museum de keuze voor dit thema toe.

Om 11:00 uur start het filmprogramma met een overzicht van het 25-jarig bestaan van de Vereniging Binnenvaart. Daarna volgt de bezoeker het m.s. Triton vanuit de Rotterdamse haven met bestemming Mannheim en Basel. Tot de middagpauze wordt verder een impressie van de Rijnvaart tussen 1948 en 1955 getoond.

Het middagprogramma start 13:30 uur met een film van NV Willem van Driel's Stoomboot en Transportondernemingen, periode 1888 tot 1992. Daarna komt varen met een duwboot en het werk aan boord aan de orde. De filmdag wordt afgesloten aan boord van een spits, varend door de kanalen van Frankrijk en via de Rijn naar Rotterdam als eindbestemming.