• BDU

'Geen enkele blokkade voor bijeenkomst over PFOA'

SLIEDRECHT De gemeente Sliedrecht ontkent stellig een bewonersavond over PFOA afgewezen te hebben. Die indruk is gewekt na uitlatingen van Anton van Rees van PvdA Sliedrecht op de lokale nieuwssite Sliedrecht24. Van Rees sprak daar van ,,een deuk in het imago van de gemeente Sliedrecht". ,,Het gaat om een bewonersavond op initiatief van Chemours en een bewonersvereniging in Dordrecht. De gemeentes zijn hier niet bij betrokken", benadrukt Rico den Boer, woordvoerder van de gemeente Sliedrecht.

De ontstane ophef gaat over een bijeenkomst die op woensdagavond 11 mei wordt gehouden in Dordrecht. Wijkbewoners uit de buurt rond Chemours/DuPont kunnen vragen stellen aan de directie van de chemiefabriek. ,,Een prima initiatief natuurlijk", zegt Den Boer. ,,Als dit ook in Sliedrecht door Chemours wordt verzorgd, is daar geen enkele blokkade voor. Waar nodig kan de gemeente de contactpersonen in Sliedrecht doorgeven."

Op 5 april is een groots opgezette inloopbijeenkomst gehouden in Dordrecht en op 12 april was er een raadsvergadering in Sliedrecht waar inwoners en raadsleden geïnformeerd werden en vragen gesteld konden worden. ,,Daar is door meerdere Sliedrechters gebruik van gemaakt", aldus Den Boer. ,,Daarnaast volgen we dagelijks de informatiebehoefte van inwoners en bedrijven. Alle gemeentelijke kanalen staan daarvoor open. Het aantal vragen aan gemeente en Dienst Gezondheid & Jeugd is de laatste weken beperkt gebleven. Daarom is er op dit moment geen aanleiding om vanuit het college een extra bijeenkomst met inwoners te organiseren."