Geen glasvezel in heel Sliedrecht

SLIEDRECHT Het grootste deel van Sliedrecht hoeft niet te rekenen op glasvezel tot de deur. De nieuwe glasvezelkabels in Sliedrecht lopen slechts tot de wijkverdeelkasten. Van deze kasten tot de woningen legt KPN VDSL-kabels aan, de snellere opvolger van ADSL. Deze werkzaamheden zijn al gaande en worden in 2016 afgerond. Alleen de wijk Baanhoek-West heeft glasvezel tot de deur. Ook de bedrijventerreinen hebben al glasvezel.

Dat heeft de gemeente de fractie SGP-ChristenUnie laten weten in antwoord op vragen daarover. KPN heeft in gesprekken met de gemeente duidelijk gemaakt dat VDSL de inwoners van Sliedrecht van ,,voldoende internetsnelheid" voorziet, namelijk tot 100Mb. Glasvezel voor heel Sliedrecht zou voor KPN te duur zijn, zo hebben de adviseurs van het bedrijf de gemeente uitgelegd.

Mocht de gemeente toch glasvezel voor heel Sliedrecht willen, dan kan KPN daar een businesscase voor maken. Dat betekent wel dat de gemeente daar financieel aan moet bijdragen. De gemeente heeft daar vooralsnog niet voor gekozen, maar onderzoekt wel de mogelijkheden van dorpsbrede WiFi. De gemeenteraad wordt nog voor het einde van dit jaar over de uitkomsten van dit onderzoek geïnformeerd.