• Archief BDUmedia

Geen toiletten in MerwedeLingelijn

SLIEDRECHT De treinen op de MerwedeLingelijn gaan de komende tien jaar rijden zonder toilet. De PvdA Zuid-Holland had voorgesteld dat bij de nieuwe aanbesteding voor de MerdewedeLingelijn toiletten als eis op te nemen. Een meerderheid van Provinciale Staten steunde dit voorstel echter niet omdat het te kostbaar zou zijn. PvdA Statenlid Metin Celik: ,,Uiterst teleurstellend. Terwijl de NS en andere vervoerders toiletten bouwen in bestaande treinen,moeten we in Zuid-Holland wachten tot de treintoestellen toe zijn aan vervanging."

De PvdA wil dat openbaar vervoer toegankelijk is en voor iedereen goed bereikbaar is. Metin Celik: ,,Een toilet op de trein draagt bij aan de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor ouderen, mensen met een handicap en kinderen. Het ontbreken van een toilet jaagt deze toch al kwetsbare groep mensen de trein uit."

Vanaf 2019 gaat een nieuwe vervoerder het openbaar vervoer regelen in de regio's Drechtsteden, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden voor een periode van 10 jaar.