• Archief BDU Media

Gemeente Sliedrecht lanceert digitale afvalwijzer

SLIEDRECHT De gemeente Sliedrecht heeft de digitale afvalwijzer gelanceerd. Via http://sliedrecht.afvalinfo.nl kunnen bewoners overal en altijd alle informatie terugvinden over afvalinzameling. De digitale afvalwijzer vervangt de papieren afvalkalender die tot nu toe werd verspreid. Dit past in de weg naar verdere digitalisering van de dienstverlening, met communicatiemiddelen die aansluiten bij de wensen van inwoners.

Via het invullen van postcode en huisnummer kunnen bewoners hun persoonlijke inzamelwijzer raadplegen en downloaden. Ook is antwoord te vinden op de vraag wat wel en niet bij welke afvalstroom mag. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de locaties van de glascontainers en textielcontainers gemakkelijk terug te vinden en kan direct een afspraak worden gemaakt voor het ophalen van grofvuil.

Wethouder Hanny Visser: ,,We zien ook deze week via sociale media vragen en opmerkingen over welke containers geleegd worden en over het ophalen van grofvuil. Met de lancering van de digitale afvalwijzer kan iedereen op elk gewenst moment de laatste informatie vinden. Hiermee voorzien we dus zeker in een behoefte."

In december wordt geen papieren inzamelwijzer meer verspreid. Uiteraard kunnen bewoners zonder toegang tot internet hun eigen inzamelwijzer door iemand anders of de gemeente laten afdrukken.