• Ria Scholten

Gezellige braderie op de Kerkbuurt

SLIEDRECHT De Kerkbuurt staat zaterdag 10 juni in het teken van de jaarlijkse braderie. Veel winkeliers hebben een of meerdere kramen. Zij gaan de braderiebezoekers verwennen met aantrekkelijke aanbiedingen. Voor de kinderen is er weer een kleedjesmarkt.

door Ria Scholten

,,De braderie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een traditie", vertelt organisator Jeffrey van Mourik. Samen met zijn vader Bas en de collega-ondernemers Tineke Alblas en Bram de Winter is hij druk bezig met de voorbereidingen voor het gezellige evenement. ,,We willen de Kerkbuurt graag op de kaart zetten als een aantrekkelijk en toegankelijk winkelgebied", vertelt hij. ,,Naast de vertrouwde winkeliers zijn ook standhouders uit de Alblasserwaard aanwezig. Zij verkopen producten die niet tot het vaste aanbod op de Kerkbuurt behoren. Zo is er onder andere een kraam met brocante."

Op het Merwedeplein wordt een Foodmarket gehouden. De kramen worden onder andere bemand door een imker met honingproducten, een slager met hartige snacks en een kaasmakerij met biologische producten. Een vishandel verkoopt vers gerookte paling. Daarnaast is er op muzikaal gebied het nodige te beleven. Het Baggerkoor treedt op van 11.00 tot 13.00 uur en De Feestband van 14.00 tot 16.00 uur. Showkorps en Jeugdshowkorps Wilhelmus verzorgen verschillende optredens op de Kerkbuurt.

Voor de kinderen is een bezoekje aan de braderie zeker de moeite waard. Er is een clown aanwezig die van ballonnen figuurtjes gaat maken en de kinderen gaat schminken. Op de Kerkbuurt Oost wordt voor hen weer een vrijmarkt georganiseerd. De markt begint ter hoogte van Kom aan Tafel en Anne de Vries. De kids mogen worden begeleid door een ouder/verzorgers. Inschrijven is mogelijk bij Brasserie De Dijk en kost één euro, inclusief een ijsje. De plaatsen worden aangewezen op volgorde van inschrijving. Op het Merwedeplein staan een springkussen en een voetbalsimulator, die beiden door Rabobank Merwestroom ter beschikking worden gesteld.