Golf autoinbraken in Sliedrecht

SLIEDRECHT De laatste weken wordt Sliedrecht geteisterd door een golf van auto-inbraken. De afgelopen nacht zijn in Sliedrecht-Oost in ieder geval in de Stobbe (drie keer), Horst (twee keer) en Stormrand auto's opgebroken. Dat zijn de meldingen die op dit moment bij Buurttoezicht bekend zijn. Het daadwerkelijke aantal ligt mogelijk hoger. De inbrekers hebben het voorzien op airbags, radio's en navigatiesystemen

Het is allang geen incident meer. In de nacht van woensdag op donderdag zijn bij meerdere bestelwagens het ruitje ingetikt om alle deuren te kunnen openen. Zoals één busje dat geparkeerd stond aan de Thorbeckelaan, tegenover supermarkt Dirk van den Broek. De inbreker(s) hebben de centrale-deurenvergrendeling ontgrendeld om alle deuren te kunnen openen.

De politie heeft aangegeven de videobeelden van de supermarkt te zullen onderzoeken maar de kans is groot dat die niets opleveren omdat een geparkeerde vrachtwagen het zicht belemmerde.

Ook vorige week was het meerdere keren raak bij personenauto's op verschillende locaties, waaronder de Leeuweriksingel, Zwaluwstraat, Kievitlaan, Stormrand en Hoepel.

De golf aan inbraken begon rond half april. Ook de aangrenzende dorpen Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht hebben te kampen met opvallend meer meldingen.

De politie heeft de surveillances geïntensiveerd en roept bewoners op direct 112 te bellen bij een verdachte situatie. Ook buurttoezicht let extra op en hoopt dat meer Sliedrechts zich aansluiten bij de Whatsapp-groepen. ,,Hoort of ziet u de komende nachten iets verdachts? Het inslaan van een ruitje, boorgeluiden, een auto met draaide motor? Of ziet u personen zich verdacht ophouden rond een huis of auto? Bel direct 112 en meld het in de WhatsApp-groep om buurtbewoners te alert te maken. Kijk 's nachts ook eens uit het raam als u wakker bent."

Aanmelden kan via de Facebookpagina van Sliedrecht-Oost.