Gratis sorbets maken tijdens Imkerijdag op Sociale Moestuin

SLIEDRECHT De Sociale Moestuin doet zaterdag 9 juli mee aan de Landelijke Open Imkerijdag. Er worden rondleidingen gegeven op de tuin en de imker is aanwezig om alles te vertellen over zijn bijen. Er komt ook een ijscoman langs. Bezoekers - jong en oud - kunnen gratis hun eigen sorbet maken met vers fruit en honing.

De imker van de Sociale Moestuin zal de bezoekers vertellen hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ook op de moestuin hebben de bijen als bestuivers een belangrijke taak. De imker zal dit nader toelichten.

De vrijwilligers van de Moestuin verzorgen de rondleiding over het terrein aan de Lijsterweg 70. Uiteraard zijn er verse groenten, fruit en honing te koop.

Van 10.00 tot 15.30 uur kunnen er sorbets gemaakt worden met boerenijs, fruit en honing. ,,We hopen op een gezellige, zonovergoten middag waarbij de bezoekers (verder) kunnen kennismaken met onze Moestuin en imker Kees, maar ook kunnen kennismaken met elkaar en onze vrijwilligers", zegt Mirjam Lankreijer van de Sociale Moestuin.

Voor vragen en meer informatie ga naar www.facebook.com/socialemoestuin.