• The Moonshine
  • The Moonshine
  • The Moonshine

Green Day tribute in The Moonshine

SLIEDRECHT In The Moonshine in Sliedrecht is er zaterdag 31 maart een Green Day tribute. De eerste set begint om 21.30 uur en de entree is gratis.

1986 richten de dan 14 jarige vrienden Billie Joe Armstrong en Mike Dirnt een band op met de naam Sweet Children, welke 3 jaar laten zou worden omgedoopt in Green Day. Na een aantal wisselingen op drums voegt Tré Cool zich in 1990 bij de band en is de bezetting waarmee Green Day sinds dien bekend is compleet hoewel de band van 2012 tm 2016 met Jason White uit 4 leden bestond.

In 1994 breekt Green Day definitief door bij het grote publiek met het album Dookie waar alleen in de VS al 10 miljoen exemplaren van worden verkocht. 3 succesvolle albums volgen maar het succes van Dookie lijkt moeilijk te overtreffen. In 2004 komt hier verandering in en beleefd de band een ware revival bij het grote publiek met het album American Idiot. Na 4 opvolgende albums, waarvan 3 in 2012, wordt de band in 2015 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en in 2016 volgt het tot nu toe laatste album van de band, Revolution Radio.

Net als de mannen uit Californië weten ook de mannen van St. Jimmy's hun publiek compleet in te pakken. Bij de waarheidsgetrouwe zanger van de Belgische band waan je je bij een Green Day concert als de zaal wordt bedolven onder de grote ladingen absolute hits als Basket Case, American Idiot en vele anderen! In een geloofwaardige show brengt St. Jimmy's een mix van oude en nieuwe songs, waarmee ze in korte tijd zijn uitgegroeid tot een van de beste Green Day tributes van dit moment.