Groot schilderij langs A15

SLIEDRECHT Kunstenaar Collin van der Sluis gaat in eerste instantie voor 250 meter aan geluidschermen oppimpen. Met dit project moet de zichtbaarheid van de Drechtsteden en Sliedrecht in het bijzonder groter worden. Het streven is uiteindelijk een kilometer aan beschilderde geluidschermen.

door Simon Fousert

Het is een idee van de Drechtsteden, Rijkswaterstaat en de provincie en valt onder de maatregelen om de zichtbaarheid van Sliedrecht te vergroten. Hiervoor is kunstproducent Mothership, bekend van de Markthal in Rotterdam, gevraagd om mee te denken. Kunstenaar Collin van der Sluis gaat het basisontwerp, met daarop kenmerken van Sliedrecht (en de regio), verder uitvoeren.

Thema's als water, maritieme industrie en natuur komen daarin nadrukkelijk terug. Rijkswaterstaat heeft al toestemming gegeven om als eerste de betonnen geluidschermen bij Sliedrecht-Oost te beschilderen. Het college van b en w zegt dat verder met de provincie overlegd wordt.

Daarnaast wordt het bedrijfsleven gevraagd om een mogelijke bijdrage te leveren. ,,We werken er naar toe," aldus het college, ,,dat dit 'langste geluidsscherm-schilderij van Nederland' medio 2018 wordt gerealiseerd."