Grote opkomst Leerwerkmarkt Sliedrecht

SLIEDRECHT Ruim 110 vmbo'ers en werkzoekenden bezochten woensdag 16 maart de Leerwerkmarkt in De Lockhorst in Sliedrecht. Voor de derde maal hebben de leerwerkloketten van Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en Drechtsteden de handen ineen geslagen om deze markt te organiseren. Doel was bedrijven en jongeren uit beide regio's die een leer/werkbaan zoeken, met elkaar in contact te brengen.

25 stands van bedrijven uit verschillende sectoren, zoals de bouw, installatietechniek, horeca, logistiek en het groen presenteerden hun vacatures en leerwerkbanen. Een van de scholieren geeft aan: ,,Ik ben mij nog aan het oriënteren op werk. Deze markt geeft mij een beter beeld over welke vacatures er zijn." Ook het detacheringsbedrijf Exho, gespecialiseerd in de binnenvaart, was positief over de markt: ,,We hebben meerdere geschikte kandidaten gesproken waar we vol vertrouwen een vervolggesprek mee aangaan."

Vorig jaar heeft deze markt 30 matches opgeleverd. Wethouder Hans Freije van de gemeente Gorinchem opende de markt en wees op het belang van een Leven Lang Leren, hét thema van de leerwerkloketten: ,,Ik ben zeer verheugd over de grote opkomst van scholieren en de interesse van bedrijven. Ik hoop dat we het aantal matches van vorig jaar overtreffen."

Het leerwerkloket Drechtsteden is een initiatief van de Drechtsteden, UWV, SBB, het ROC Da Vinci College, de Sociale Dienst Drechtsteden en een aantal werkgeversorganisaties. Het leerwerkloket is bedoeld voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers en geeft informatie, inzicht, advies en begeleiding omtrent alle vragen op het terrein van Leren en Werken. Voor meer informatie zie www.drechtsteden.lerenenwerken.nl of stuur een e-mail naar lwl.drechtsteden@lerenenwerken.nl.