• The Moonshine
  • The Moonshine
  • The Moonshine
  • The Moonshine

Handsome Johnny in The Moonshine

SLIEDRECHT In The Moonshine staat zaterdag 8 juni de band Handsome Johnny.

De mannen van Handsome Johnny brengen hun muziek met gevoel. Maar waar de band vooral in slaagt, is dat gevoel over te brengen op de liefhebber. Meegevoerd en ondergedompeld in een sound van melancholie en nostalgie, naar een plaats waar tijd nooit heeft bestaan.

Een klein stuk uit de biografie van Handsome Johnny; wellicht dé beste rootsband van het moment, en gewoon uit Eindhoven. Zonder dat een van de bandleden Johhny heet, trekt de band, bestaande uit Mark van Dijk (zang, gitaar en bluesharp), Coos van de Klundert (solo gitaar en zang), Willem Schwaner (Drums en zang) en Niels Coehorst (double-bass), er op uit om over liefde en eenzaamheid en de zin van het bestaan te zingen, zonder daarbij aan originaliteit in te boeten. Hier en daar klinkt Handsome Johnny wat cliché, maar met de muzikale interpretatie van de band zorgt het voor een verbluffend resultaat. De muziek creëert een gevoel van harmonie en onderlinge saamhorigheid. Want wie wil zich nu geen Handsome Johnny voelen?

De band Handsome Johnny is overduidelijk beïnvloed door namen als Bob Dylan, The Rolling Stones, Tom Petty, JJ Cale, Creedence Clearwater Revival en natuurlijk Johnny Cash. The Moonshine aan de Stationsweg opent haar deuren zaterdag om 16.00 uur en de eerste set van de band begint om 22.00 uur. Uiteraard is de entree gratis.