• Marjanne Dijkstra
  • Hetty Advokaat
  • Hetty Advokaat
  • Hetty Advokaat

Heijkoop levert prestatie op trappen Raadhuis

SLIEDRECHT Voor iedere ander zijn het maar een paar tredes, voor Erik Heijkoop is het een prestatie van wereldformaat. De 40-jarige Sliedrechter heeft namelijk MS en de trap van het raadhuis beklimmen was voor hem een hele inspanning.

In 2016 al beklom hij de tijdelijke trap bij het Groothandelsgebouw in Rotterdam als voorbereiding op Arena Moves Amsterdam dat jaar. In 2017 moest hij een jaartje overslaan omdat hij zijn heup brak. In 2018 liep hij in zijn eigen Sliedrecht op de trappen. Hij beklom toen de trap bij het Merwedeplein. ,,Daar kwam ik toen de man met de hamer tegen", blikt hij terug. Dit jaar was eerst de trap bij sporthal De Basis een optie, maar later koos hij toch voor de trap bij het Raadhuis. ,,Ik had er wel wat moeite mee, maar het is me met wat hulp goed gelukt. Nu heb ik daar geen last van, maar later vandaag misschien wel een beetje." Of het zijn laatste 'beertreden' - zoals hij ze noemt - zijn, weet de sympathieke Sliedrechter niet. ,,Voor nu weet ik het nog niet, maar zeg nooit nooit. Dat zien we volgend jaar wel weer."

Heijkoop vindt het belangrijk in actie te komen voor MS. ,,Ik wil daarvoor strijden op mijn eigen manier. Als mensen een bijdrage willen leveren voor onderzoek naar medicijnen tegen MS is dat super." Doneren kan via https://www.moves.ms.