• Baggermuseum

Herfstvakantie in het Baggermuseum

SLIEDRECHT Tijdens de herfstvakantie van 14 tot en met 21 oktober is een bezoek aan het Nationaal Baggermuseum weer extra aantrekkelijk. De BaggerPraktijkTuin is deze hele week open van 14.00 tot 16.30 uur (met uitzondering van 15 en 16 oktober). Buiten kan je zelf aan de slag. Bagger een slootje uit met een baggerbeugel, bestuur één van de sleepboten of verwissel de tanden van een snijkopzuiger. Er zijn 16 werkstations die de techniek van het baggeren duidelijk maken. Ook is er extra aandacht voor de waterveiligheid van Nederland. Dat is het thema van de landelijk Week van Ons Water, 18 tot en met 25 oktober. Na het harde werken buiten wachten de spannende baggerverhalen binnen.

Onder het motto een 'het is altijd spannend in een museum' van de Museumkidsweek laten wij graag zien wat voor bijzondere baggerschatten er in de loop der tijd in het baggermuseum zijn verzameld. Dat er af en toe een fiets of een winkelwagentje wordt opgebaggerd uit een gracht of een sloot, dat weten de meeste mensen wel. Maar baggeraars komen met enige regelmaat voor grote verrassingen te staan als de baggerspecie omhoog wordt gehaald. Soms is het zelfs echt gevaarlijk.

Op de foto met een baggerschat? Maak dan een selfie en doe mee met de winactie van Museumkidsweek. Upload je selfie op de website van www.museumkids.nl en maak kans op mooie prijzen. Vergeet dan ook niet een museuminspectie van het Baggermuseum in te vullen. Elke mening is belangrijk.

Voor alle kinderen is er gratis limonade tijdens de herfstvakantie. Ook kan de nieuwste tentoonstelling 'Building with Nature' worden bezocht. Deze expositie 'Building with Nature', of gewoon 'Bouwen met de Natuur', laat de waterbouw methodes van nu en de toekomst zien. Een bron van inspiratie voor een spreekbeurt.

Het Nationaal Baggermuseum, Molendijk 204, Sliedrecht, is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

De BaggerPraktijkTuin van 14.00 tot 16.30 uur. Kijk op www.baggermuseum.nl.