• HVS
  • HVS

Historisch Moment Sliedrecht (118)

SLIEDRECHT We zijn enige tijd niet present geweest met een Historisch Moment, maar pakken vanaf nu de draad weer op. Doen jullie ook weer mee door ons het een en ander te melden?

Oude foto: Sliedrecht kende, net als andere dorpen en steden, veel middenstanders zoals slagers, bakkers, melkboeren, kruideniers en groenteboeren. We kozen voor een foto van een groenteboer.

Daarop kwamen vele reacties. Een waslijst aan Sliedrechtse groenteboeren kwam langs op de vraag: 'Waar was deze winkel en/of wie was de groenteman?' Uiteindelijk kwamen we uit in de Thorbeckelaan. Eerst was daar groenteboer Den Bok en later Teus Versloot.
Het winkelmeisje herkennen was ook geen probleem. De naam Ineke de Jong werd door velen genoemd. Ineke bevestigde het met de volgende woorden: ,,Inderdaad is het de winkel van Teus Versloot (eerder van Den Bok) in het rijtje winkels waar nu bakker Vlot nog is. En achter de toonbank inderdaad Ineke de Jong. Iets grijzer geworden...en wijzer !"

Nieuwe foto: Een bekend pand in Sliedrecht. Nog voor de tijd van de jeugdhonken en discotheken al veel bezocht door de Sliedrechtse jeugd. Laat eens weten of je er nog herinneringen aan hebt! Misschien roept de naam Borsje ook nog wel iets bij je op!

We zijn weer benieuwd naar je meldingen. Laat eens wat van je weten! Antwoorden kunnen naar Bas Lissenburg. Email naar bas@historie-sliedrecht.nl of bel naar telefoonnummer 0621217003.