• HVS
  • HVS

Historisch Moment Sliedrecht

SLIEDRECHT Vorige keer plaatsten we een foto van het gebouw van school 2 en 3, in later tijd de Henri Dunantschool. Hierop kwamen leuke reacties.
"Och, mijn oude school. Mijn eerste schooljaren daar doorgebracht bij juffrouw van Delft. Mooie herinneringen komen weer boven. Een heel leuke tijd! Telkens als ik daar nu langs loop, denk ik: 'Wat zonde toch dat het is afgebroken.' Een prachtig gebouw was het. In alle klassen, beneden, naar buiten gekeken en ook nog wel wat geleerd (gelukkig!). Veel kattenkwaad uitgehaald toen het gebouw leeg stond. Als de politie kwam, verstopten we ons met z'n allen in de kelder."
"De bibliotheek was ook in de school! Helaas is het gebouw verloren gegaan. Het was toch echt een kolossaal gebouw. Prachtige school zo wordt er niet meer gebouwd helaas! Jammer dat het afgebroken is. Het had best sfeer! Wat zou 't een pracht van een aanvulling op het gemeentehuis geweest zijn i.p.v. die vliegende schotel bij de haven. Het mooiste gebouw van Sliedrecht, verkeerd gemeentebeleid om er een gebouw als de Zetsteen voor terug te plaatsen. De school had meer ruimte voor een gemeentekantoor."
"Fijne schooltijd gehad. Mooi oud gebouw in de 6e klas hadden wij meneer van der Blom, een heel leuke onderwijzer. Moesten aan de overkant gaan zitten en de school natekenen. Ben de tekening helaas kwijt. Met afscheid van school hebben we met de hele klas een circus na gedaan met zelf gemaakte attributen."

De nieuwe foto: Een van de vele kruidenierswinkels die Sliedrecht kende. We vragen jullie om te reageren met herinneringen aan die dorpswinkels. info@historie-sliedrecht.nl.