• Holland Zingt

Holland Zingt zoekt zangers

REGIO Binnenkort start het projectkoor 'Holland Zingt' met haar repetities. Dit ter voorbereiding op de koorreis van 2019. Voor dit nieuwe project hebben zich inmiddels al ruim 120 deelnemers aangemeld. Maar nieuwe projectleden mogen zich nog aanmelden.

Er worden 10 repetities gehouden, die deels op vrijdagavond en deel op zaterdagmorgen plaatsvinden in de Gereformeerde Kerk van Puttershoek. Het koor staat onder leiding van de bekende musicus André van Vliet. De eerste repetitie is op vrijdagavond 23 november.

De koorreis zal plaatsvinden van 15 tot en met 18 mei 2019 en de reis gaat dit keer naar België. Er zullen concerten gegeven worden in de kathedralen van Mechelen, Gent, Antwerpen en Ieper. Deze laatste plaats is bekend om de herdenkingen die plaatsvinden naar aanleiding van de eerste wereldoorlog. Sinds 1928 vindt er dagelijks een memorial plaats onder de bekende Menenpoort van deze stad. Iedere avond wordt er om 20.00 uur 'The Last Post' gespeeld, worden er kransen gelegd en wordt er muzikale medewerking verleend door muziekgroepen en koren uit de hele wereld. Zo ook dus Holland Zingt volgend jaar.

Naast de optredens staan er ook leuke excursies gepland en is er ook voldoende vrije tijd. Gedurende de hele reis wordt er gelogeerd in het fraaie NH hotel in centrum van Gent. Ter voorbereiding op de reis worden er ook aantal try-out concerten georganiseerd op zaterdagmiddag in de Grote Kerk van Schiedam en in de Augustijnenkerk te Dordrecht. Tevens wordt medewerking verleend aan twee kerkdiensten in de Breepleinkerk te Rotterdam en de Bethelkerk te Zwijndrecht. Tenslotte wordt het koorproject afgesloten met een koor- en samenzangavond in Hendrik-Ido-Ambacht. Ieder koorlid mag ook een introducé op reis meenemen.

Aanmelden: 06 28 57 15 81 of info@hollandzingt.nl. Voor meer informatie: www.hollandzingt.nl.