• Martin Zonnenberg
  • Martin Zonnenberg

Improvisatieconcert in Grote Kerk Sliedrecht

SLIEDRECHT In de Grote Kerk in Sliedrecht wordt vrijdag 10 november een orgelconcert gegeven door de organisten Vincent Heitzer en Martin Zonnenberg.

Vincent Heizer is cantor-organist van de Basilika St. Aposteln in Keulen. Vincent en Martin werken al meerdere jaren samen, zo hebbben zij uitwisselingsconcerten verzorgd met hun koren in onder andere Bonn en Oudenbosch. Het idee ontstond om in Sliedrecht een improvisatieconcert te geven op bekende liederen en thema's. Voor het concert kunnen bezoekers ook hun lied bekend maken en wellicht wordt hun wens omgezet in een feestelijke improvisatie.

Middels een beamerpresentatie en een camera boven bij het orgel zijn bezoekers getuige van het orgelspel, de spontane improvisaties en afwisselende acties van beide organisten. Tevens wordt op deze manier het repertoire toegelicht door beide musici zodat bezoekers nog meer zult genieten van de orgelmuziek.

Na afloop van het concert zijn cd's verkrijgbaar. Een concert voor alle leeftijden. De toegang bedraagt 7,00 en de aanvangstijd is 19:30 uur. Meer informatie www.martinzonnenberg.nl.