Informatieavond over ziekte 'IBD'

SLIEDRECHT De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland organiseert in samenwerking met het Albert Schweitzer Ziekenhuis een bijeenkomst over IBD, ofwel 'inflammatory bowel disease'. Dat is de verzamelnaam voor twee darmaandoeningen: de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De infoavond vindt plaats op donderdag 9 maart van 18.30 tot 21.00 uur in het auditorium van ziekenhuislocatie Dordwijk. De entree is gratis en vrijblijvend, maar aanmelden is nodig. Dit kan via www.asz.nl/agenda.

Patiënten en hun naasten zijn welkom. Tijdens de bijeenkomst gaan een verpleegkundig specialist en een maag-darm-leverarts in op de behandeling van IBD in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Ook het omgaan met een chronische ziekte, de behandeling van fistels en vaccinaties bij IBD komen aan bod.

Na de presentaties is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen over algemene aspecten van de ziekte (niet over persoonlijke casussen). Ook is een informatiestand van de vereniging aanwezig evenals een kraampje van de GGD met informatie over vaccinaties.