• Foto: BDUmedia

Ingezonden

OK, doe mij er dan maar 2…….

'Ik stopte dus met vreten, nou dat heb ik geweten

Ik snakte naar kroketten en vette koteletten

Ik dacht eentje maar en nam er toen toch twee, hee, hee ,hee

Nou kan ik lekker proppen en moet mijn buik verstoppen'

Aan deze tekst van 'DOE MAAR' moest ik denken toen ik NY pizza en Domino's in dezelfde straat zag verschijnen…..Als we vol zitten, kunnen we binnenkort ook nog door naar de Burger King gelukkig! Voor de afwisseling……

Heel Nederland wordt dikker en Sliedrecht lijkt me daarop geen uitzondering. Gelukkig kunnen we tegenwoordig ook kiezen uit een wildgroei van sportscholen en beweegclubs, dus compenseren zou geen probleem moeten zijn. Nog even naar 1 van de 45 in Sliedrecht geregistreerde kappers en klaar om weer uit eten te gaan bij een vettempel naar keuze.

Kiezen we als consument voor kwaliteit of kwantiteit? Het is de gemeente niet toegestaan zich te mengen in concurrentieverhoudingen en met het oog hierop regels te stellen, maar mijn ervaring is dat de gemeente dat wel kan sturen door bijvoorbeeld strenger de bestaande regels te handhaven. Persoonlijk ben ik bang dat veel mensen toch de verleiding van kwantiteit en ultra lage tarieven met bijpassende kwaliteit niet kunnen weerstaan en zo al het betere en goede het dorp uit jagen.

Dat is heel jammer, want dan zijn er straks nog meer mensen die last hebben van een ongezond gewicht met een slecht kapsel en blessures omdát ze sporten.

Ik blijf in elk geval mijn Sliedrechtse horeca trouw, blijf bij mijn fitnessclub zolang de moordende concurrentie het toelaat en ben tevreden over mijn kapper. Kortom; ik blijf waar ik ben en verroer mij niet.

Marcelle Boogaard