Inloopavond in CJMV over afsluiting Stationsplein

SLIEDRECHT Het Stationsplein is vanaf maandag 19 september voor drie weken volledig afgesloten voor het verkeer. MerwedeLingelijn Beheer BV houdt op dinsdagavond 30 augustus in het CJMV-gebouw een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden in het stationsgebied en de overlast die daarmee gepaard gaat.

Tijdens de inloopavond wordt uitgebreid stilgestaan bij de diverse fases van het project. In de eerste fase van het project zijn inmiddels 47 extra autoparkeerplaatsen gerealiseerd, inclusief één invalideparkeerplaats. In de tweede fase worden op de bestaande terreinen nieuwe parkeerplaatsen en fietsenstallingen aangelegd. Dat gaat om 45 parkeerplaatsen, inclusief twee invalideparkeerplaatsen. Daarna wordt nieuw asfalt in het hele stationsgebied aangebracht (fase 3). In de afsluitende fase wordt het Stationsplein vernieuwd.

Met name in deze derde fase krijgen verkeersdeelnemers te maken met overlast, omdat dan het Stationsplein drie weken lang volledig wordt afgesloten. Er zijn omleidingsroutes om het station te bereiken. Die worden aangegeven door borden en er zijn verkeershandhavers ter plekke. Tijdens de inloopavond wordt de omleidingsroute door middel van een video in beeld gebracht.

De inloopavond duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. Voor bedrijven in het rond het stationsgebied is er afzonderlijk inloopmoment. Dat vindt ook plaats in het CJMV-gebouw, op dinsdag 30 augustus tussen 12.00 en 14.00 uur.