• XTRA - Senioren aan de app

    Lex van Lieshout

iPadcursus in Bibliotheek

SLIEDRECHT De iPad is handig, maar niet altijd voor iedereen makkelijk te bedienen. In juni start daarom de iPadcursus in Bibliotheek Sliedrecht. In drie lessen leren deelnemers (beter) omgaan met de iPad. De cursus is geschikt voor beginners, maar ook voor wie al meer ervaring heeft met de iPad.

Op dinsdag 5 juni is er een introductieles en op 12 en 19 juni zijn de vervolglessen. Alle lessen vinden plaats van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname kost €12,50 per les voor bibliotheekleden en €15,- voor niet-leden. Een combinatieticket voor alle drie de lessen kost €32,50 voor bibliotheekleden en €40,- voor niet-leden. Voor deelname is een eigen iPad nodig. Aanmelden kan via de website www.debibliotheekaanzet.nl.

Tijdens de introductieles leert de deelnemer stap voor stap de iPad te bedienen. De belangrijkste instellingen, toepassingen en apps komen aan bod. Cursisten leren omgaan met de iPad, internetten en e-mailen, en krijgen tips voor handige apps. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Ervaring met de iPad is niet vereist.

De vervolglessen sluiten aan op de introductieles. In de tweede les leert de deelnemer onder andere een e-mailadres instellen en apps installeren. In de derde les wordt dieper ingegaan op diverse communicatiemogelijkheden, praktische opties en instellingen. Ook hier is voldoende tijd voor vragen.

De vervolglessen zijn voor iedereen die de introductieles heeft gevolgd, of al ervaring heeft met de onderwerpen die daarin aan bod komen.