iPadcursus in Bibliotheek Sliedrecht

SLIEDRECHT In bibliotheek Sliedrecht is er in september een iPadcursus voor iedereen die meer wil weten over het werken met deze tablet. De cursus is geschikt voor beginners, maar ook voor wie al meer ervaring heeft met de iPad. Op dinsdag 13 september is er een introductieles, op 20 en 27 september vervolglessen. Alle lessen vinden plaats van 10.00 uur tot 12.30 uur. Deelname kost € 12,50 per les voor bibliotheekleden en € 15,- voor niet-leden. Een combinatieticket voor alle drie de lessen kost € 32,50 voor bibliotheekleden en € 40,- voor niet-leden. Voor deelname is een eigen iPad nodig.

Tijdens de introductieles leert de deelnemer stap voor stap de iPad te bedienen. De belangrijkste instellingen, toepassingen en apps komen aan bod. Cursisten leren omgaan met de iPad, internetten en e-mailen, en krijgen tips voor handige apps. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Ervaring met de iPad is niet vereist.

De vervolglessen sluiten aan op de introductieles. In de tweede les leert de deelnemer onder andere een e-mailadres instellen en apps installeren. In de derde les wordt dieper ingegaan op diverse communicatiemogelijkheden, praktische opties en instellingen. Ook hier is voldoende tijd voor vragen. De vervolglessen zijn voor iedereen die de introductieles heeft gevolgd, of al ervaring heeft met de onderwerpen die daarin aan bod komen. Zie voor meer informatie en aanmelden www.debibliotheekaanzet.nl.